صفحه شخصی صاحبه جلالی   
 
نام و نام خانوادگی: صاحبه جلالی
استان: البرز - شهرستان: کرج
رشته: کارشناسی ارشد عمران
تاریخ عضویت:  1389/07/12
 روزنوشت ها    
 

 قانون یک سوم ها بخش عمومی

10

قانون یک سوم ها




یکی از رایج ترین قواعد عکاسی، هنگامی که نمی خواهید سوژه اصلی را در مرکز عکس قرار دهید، “قانون یک سوم” است. این قانون به شکل ساده اینگونه عمل می کند:



هر عکس افقی یا عمودی را دو خط افقی و دو خط عمودی فرضی مطابق شکل زیر به نُه قسمت مساوی تقسیم می کنند.



اگر هنگام بستن کادر این خطوط را در ذهن خود مجسم کنید، می توانید عناصر عکس را طبق مناطق نُه گانه ی به وجود آمده در گروه هایی که یک سوم یا دوسوم کادر را اشغال می کنند قرار دهید و بر زیبایی بصری عکس خود بیفزایید. کابرد این قانون به دو صورت امکان پذیر است:



۱- مرکز سوژه اصلی را روی یکی از چهار نقطه ی تلاقی این خطوط فرضی قرار دهید. اینکه سوژه را روی کدام نقطه قرار دهید به سایر عناصر عکس بستگی دارد. مثلا ممکن است بخواهید سایه ی سوژه را هم که در قسمت پایین و چپ آن قرار دارد در کادر داشته باشید. در این صورت سوژه را در یک سوم بالا و راست قرار می دهید.



۲- عناصر مهم عکس را در محل هایی که خود این خطوط قرار دارند قرار دهید. بهترین نقاط قرارگیری عناصر مهم عکس، یک سوم بالایی عکس و یک سوم سمت چپ عکس هستند. از طرف دیگر، نقاط گوشه و خارج خط ها مکان های مناسبی برای تاکید نقاط مهم عکس نیستند.



یکی از کاربردهای مهم این قاعده هنگام عکاسی از صورت، منطبق کردن خط واصل دو چشم روی خط فرضی افقی بالایی است. به این ترتیب که چشم ها روی خط یک سوم بالای کادر قرار می گیرند.



قانون یک سوم دارای ساختار مشخصی است اما بسته به اینکه چگونه چیزها را “می بینید” و چگونه آنها را در ترکیب خود قرار می دهید،  روش های زیادی برای کاربرد آن به وجود می آید.

فراموش نکنید که این قواعد صرفا راهنماهایی برای عکس های بهتر هستند و اگر می توانید با تغییر قاعده یا شکستن آن عکس بهتری خلق کنید این کار را بکنید.




دوشنبه 23 مرداد 1391 ساعت 09:42  
 نظرات    
 
masoud kasa 23:31 دوشنبه 23 مرداد 1391
1
 masoud kasa
بسیارجالب
مائده علیشاهی 22:54 سه شنبه 24 مرداد 1391
1
 مائده علیشاهی
خیلی ممنون عزیزم